A készülék Működési Elve:


A FLODRAVIN vízkőmentesítő készülék két munka tekercsét felcsévéljük, majd csatlakoztatjuk a 220V-os hálózathoz. Ettől a pillanattól működik és dolgozik a készülék. Az első tekercsen átfolyó vízre, a nagyfrekvenciás 2 és 30.000 Hz elektroimpulzusok dinamikusan szétrombolják a vízben levő kalcium-karbonát kristály szerkezetét. Ezáltal a hópihe alakú szerkezete feldarabolódik, így fizikailag megszünik a kapaszkodási képességük!
A második tekercsen áthaladó kristályszerkezet, az azonos impulzus hatására egy kényszer visszarendeződésen megy át, ami által már csak egy romboid alakú hasábbá tud alakulni, ami már képtelen az egybekapaszkodásra, megkötődésre. Közben a kristályok a visszaalakuláskor pozitív töltésűvé válnak. Továbbhaladva a vízárammal ezek a pozitív töltésű kristályok a csővezeték falán előzőekben kialakult vízkő lerakódásból vonják el az elektronokat, aminek során a vízkő felületén levő kristály szerkezet kötései fellazulnak, ezzel feloldják a már meglévő vízkő lerakódást. A feloldott molekulák a vízárammal folyamatosan eltávoznak, mindezt olyan ütemben, hogy nem rontják a víz minőségét! Ez a folyamat megegyezik a természetes lágy víznek, például az esővíznek kőzeteken való átfolyásával, melynek során az esővíz ásványi anyagokban dúsabbá válik, mert kioldja a közetekből a mészkő kristályokat! A készülék hatására a vízben kis mennyiségű hidrogén-peroxid keletkezik, ami reakcióba lépve a csovezeték fémes felületével, nagyon vékony magnetit védőréteget alkot, mely megakadályozza a további korróziót.


Következő képeken látható a készülék hatása:

Bp.-i Műszaki Egyetem felvétele, a kezelés előtti vízszerkezeti állapotról.
A képen jól láthatók, a kalciumkarbonát (vízkő) kristályok korallszerű, vagy hópihe szerkezetű alakzataia körökön belül láthatók. Ezeket a kapaszkodó körmökkel jelenlevő kristályokat bontja szét és alakítja hasábos szerkezetüvé az eljárásunk.

Bp.-i Műszaki Egyetem felvétele, a kezelés utáni vízszerkezeti állapotról.

A képen jól láthatók, a kalciumkarbonát (vízkő) kristályok átalakulást követően hasábos szerkezetüvé váltak. Megszünt a kapaszkodásra képes szerkezet. A hasábos szerkezetü kristály egymásról legördül, és pozitív töltésüvé vált!Készülék a mikroprocesszoros vezérlésű működése miatt, külső, azaz emberi beavatkozást nem igényel, ezzel elkerültük az emberi feledékenység okozta súlyos károkat a vezeték rendszerben!

Nincs többé különböző frekvenciára történő kapcsolgatás!