VÍZKŐ AZ ŐSI ELLENSÉG!

Főoldal


A KEMÉNY VÍZ KEMÉNY GONDOT OKOZHAT...
mindenütt, ahol a víz minősége fontos. A keményvíz oldott ásványi anyagot tartalmaz, melynek következtében dollár milliókat költenek évente feleslegesen javításokra, berendezések és eszközök elhasználódás miatt szükséges cseréjére.


Miért ekkora probléma a kemény víz?
Mert a vízben oldott ásványi anyagok kiválnak és lerakódnak a csövekben, csapokban, szelepekben, fűtőtestekben és minden egyéb berendezésben,ill. ahol azok a vízzel érintkezésbe kerülnek. Az így lerakódott vízkő csökkenti a csövek keresztmetszetét, azok átbocsátó képességét. Vízmelegítőkben és fűtőtestekben ez a lerakódás rossz hővezető-képessége miatt rontja a hőleadást, a fűtőelem gyors tönkremenetelét okozva. A csapokban, szelepekben lerakódó vízkő azokat koptatja, akadályozza a pontos záródást, melynek következménye a csepegő, korrodált szerelvények.

Lágy hatású vizet olcsóbb melegíteni. Gáztüzelésű vízmelegítők lágy hatású víz melegítéséhez kevesebb hőenergiát használnak fel.

Mosógépek élettartama növekszik, a mosószer felhasználás jó, ill. kedvezően csökkenhet, ha kezelt vízzel mosunk.

Lágy hatású víz jobb oldóképessége miatt a szennyezodéseket könnyebben eltávolítja. Kíméli a tisztítandó tárgyak felületét, csökkenti a munkaerő és idő szükségletet, valamint a tisztítószer felhasználást.

Élelmiszeriparban, sör- és italgyártásban a lágy hatású, tisztított víz a jó minőség alapfeltétele.

Több vissza jelzés érkezett, hogy a kezelt víz használatával megszüntek a kemény víz okozta allergikus viszkető érzések a fürdést követően.

Fogorvosi, fogtechnikai laboratóriumokban a tisztított, kezelt víz sohasem okoz a kényes berendezésekben dugulást, lerakódást.

Fürdéshez, mosogatáshoz használata kíméli bőrét, haját és a lágy hatású víz bársonyos, simogató érzése semmihez sem hasonlítható.